کتاب صوتی خداحافظی با افسردگی برای همیشه به انواع افسردگی، علل ایجاد آن و راه‌های درمان آن می‌پردازد. شما پس از شنیدن این کتاب به راحتی بر احساسات منفی و افسردگی‌ خود غلبه خواهید کرد. کتاب صوتی خداحافظی با افسردگی انگیزه و امید برای ادامه زندگی را در شما ایجاد می‌کند.

افسردگی نوعی بیماری روانی، خاموش می‌باشد که اگر درمان نشود عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت، اطرافیان شخص افسرده واکنش‌های مختلفی از خود نشان می‌دهند که متأسفانه در بیشتر موارد به دلیل نداشتن علم کافی منجر به شدت بیماری فرد می گردند.

افسردگی چیست؟

افسردگی حالت روانی می‌باشد که نباید آن را با غم اشتباه بگیریم. غم معمولی زمانی ایجاد می‌شود که فرد به خاطر از دست دادن چیزی یا کسی به مدت حداکثر دو هفته اندوهگین است ولی در طی این زمان به کارهای روزمره خود رسیدگی می‌کند و زندگی برای فرد معنای خود را از دست نداده است، این حالت از غم کاملاً طبیعی می‌باشد. ولی افسردگی یک اختلال روانی می‌باشد که روی جسم فرد هم تأثیر می‌گذارد و سلامتی او را به خطر می اندازد و اکثراً بیش از دو هفته طول می‌کشد، این افراد زندگی را تمام شده می‌دانند و دست از تلاش بر می‌‌دارند. این حالت روانی در زنان بیشتر از مردان می‌باشد، ولی خوشبختانه با تمام مشکلاتی که برای فرد ایجاد می‌کند اگر از راه اصولی با این افراد برخورد کنیم درمان می شوند.

افسردگی عمده می‌‌تواند علائم مختلفی را ایجاد کند که این علامت‌ها در زنان، مردان و کودکان متفاوت است. این علائم شامل: احساس غم و اندود، کاهش انرژی و خستگی، تغییر در اشتها، تغییر در وزن، کم‌‌خوابی یا پرخوابی، ناامیدی، احساس پوچی و بی‌فایدگی، بی‌انگیزه بودن، تحریک پذیری، بدبینی، احساس گناه، کاهش میل جنسی، ناتوانی در تصمیم گیری، افکار خودکشی می‌باشند.

کتاب صوتی خداحافظی با افسردگی برای همیشه

علل افسردگی چست؟

علت بوجود آمدن افسردگی در افراد بر حسب سن، جنس و شرایط بیولوژیک آنها متفاوت می‌باشد. شایع ترین علل افسردگی شامل:

  • سابقه خانوادگی یا ژنتیک: در صورت وجود سابقه خانوادگی افسردگی و یا دیگر اختلالات خلقی، فرد بیشتر در معرض ابتلاء به افسردگی می‌باشد.
  • تروما یا آسیب در دوران کودکی: برخی از وقایع بر نحوه  واکنش بدن به ترس و شرایط پر استرس اثر می‌گذارد. تجربه اتفاقی تلخ یا وحشتناک می‌تواند در آینده باعث بروز افسردگی شود.
  • ساختار مغز: فعالیت کم لوب فرونتال در مغز می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. با این حال هنوز مشخص نیست که این اتفاق بعد از شروع علایم افسردگی رخ می دهد یا پیش از آن!

همچنی داشتن برخی از مشکلات جسمی نیز می‌تواند فرد را در معرض خطر ابتلاء به افسردگی قرار دهد. مانند:

  • بیماری مزمن (سرطان، ام اس، مشکلات تیروئید)
  • بی‌خوابی
  • درد مزمن (میگرن، درد های مفصلی)
  • اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)
  • استفاده از مواد مخدر، داشتن سابقه استفاده از مواد مخدر و الکل
  • مصرف برخی از داروها
  • کمبودهای ویتامین در بدن ( مثل ب ۱۲)

در نظر داشته باشید که ممکن است گاهی هرگز علل افسردگی در افراد مشخص نشود.

کتاب صوتی خداحافظی با افسردگی برای همیشه

انواع افسردگی

بسته به شدت علائم، افسردگی را می‌توان به دسته بندی‌های متفاوتی تقسیم کرد. برخی افراد افسردگی را به صورت خفیف و موقتی تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر اختلال افسردگی شدید و مداوم را تجربه می‌کنند.

اختلال افسردگی به چند دسته طبقه‌بندی می‌شود:

  • اختلال افسردگی اساسی
  • اختلال افسردگی مداوم (دیس تایمی)
  • افسردگی مانیک یا اختلال دوقطبی
  • روانپریشی
  • افسردگی پریناتال (دوران بارداری و پس از آن)
  • ملال پیش از قاعدگی
  • افسردگی فصلی
  • افسردگی موقعیتی
  • افسردگی آتیپیک

کتاب صوتی خداحافظی با افسردگی برای همیشه

شش روش درمان افسردگی

باید در نظر داشت که افراد مختلف با هم متفاوت هستند، پس روش درمان افسردگی نیز برای‌ آن‌ها متفاوت خواهد بود. در واقع می‌‌توان گفت درمان و روشی کلی برای این مشکل وجود ندارد و بنا به تفاوت‌هایی که هر فرد با دیگری دارد، روش درمان مناسب نیز تفاوت دارد.

1. سبک زندگی‌تان را تغییر دهید

برای خداحافظی با افسردگی تغییر سبک زندگی که یکی از ساده‌ترین و در عین‌ حال مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های درمان افسردگی است می‌تواند بسیار موثر باشد. حتی سایر روش های درمان نیز در سایه‌ تغییر سبک زندگی بهتر عمل خواهند کرد. گاهی‌ اوقات تغییر سبک زندگی و حال‌ و هوای فرد بیمار باعث می‌شود که به دارو و سایر روش‌های درمان افسردگی نیازی نباشد.

2. ورزش کنید

ورزش روزانه به‌ اندازه‌ درمان دارویی می‌تواند در بهبود افسردگی اثربخش باشد. ورزش باعث می‌شود تا مواد شیمیایی نشاط‌آور و انرژی‌بخشی چون سروتنین و اندورفین در مغز آزاد شوند و سلول‌های مغزی رشد کنند؛ کاری که داروها به‌ طور مصنوعی انجام می‌دهند، به شکل طبیعی در مغز انجام می‌شود. منظور از ورزش، آمادگی در حد شرکت در مسابقات دوی ماراتن نیست، بلکه انجام روزانه‌ ورزش در حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است. ورزش‌هایی مانند ایروبیک یا پیاده روی ساده نیز ازجمله ورزش‌های مناسب برای خداحافظی با افسردگی هستند.

3. معاشرت و روابط اجتماعی‌تان را بیشتر کنید

برای اینکه از افسردگی خلاص شوید سعی کنید ارتباطات خود را با دیگران گسترش بدهید و از انزوا به‌ دور باشید. منزوی بودن یکی از عوامل اصلی افسردگی است. ارتباط خود با خانواده و دوستان را حفظ کنید و در فعالیت‌های اجتماعی، کلاس‌های مختلف و… شرکت کنید. فعالیت‌های داوطلبانه و خیرخواهانه باعث می‌شود ضمن کمک به دیگران، به خودتان نیز کمک شایانی کنید و از افسردگی دور شوید.

4. تغذیه‌ مناسب داشته باشید

تغذیه‌ مناسب باعث می‌شود تا سلامت روحی و جسمی‌تان حفظ شود و در بهبود افسردگی به شما کمک نماید. سعی کنید وعده‌های غذایی سالم را در مقدار کم اما به‌ دفعات، در طول روز میل کنید. یادتان باشد به‌جای انتخاب مواد غذایی قندی که میل به خوردن‌شان سریع فرو می‌نشیند، کربوهیدرات های پیچیده را انتخاب کنید، چراکه هضم این مواد بیشتر طول می‌کشد و بیشتر سیرتان می‌کند.

5. خواب کافی داشته باشید

خواب کافی و مناسب در درمان افسردگی خیلی مهم‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید. اگر خوب نخوابید درمان افسردگی به‌ تعویق می‌افتد. خواب ناکافی باعث کج‌خلقی، خستگی و پرخاشگری می‌شود. پس یک برنامه خواب منظم داشته باشید و تلاش کنید بین 7 تا 9 ساعت خوب بخوابید.

6. استرس‌تان را کاهش دهید

استرس یکی از عواملی است که موجب افزایش شدت افسردگی می‌شود یا شما را در معرض آن قرار می‌دهد. سعی کنید عوامل ایجاد استرس در زندگی‌تان را به‌حداقل برسانید. اگر در روابط عاطفی و اجتماعی، فشار کاری و… به شما استرس وارد می‌شود، دور آنها را خطی قرمز و بزرگ بکشید. هیچ‌چیز به اندازه‌ سلامتی و آرامش مهم نیست، پس خود را درگیر فشارهایی نکنید که سلامت‌تان را مخدوش کند.

بنابراین اگر می‌خواهید با افسردگی خود برای همیشه دور شوید پیشنهاد می‌کنیم حتماً کتاب صوتی خداحافظی با افسردگی برای همیشه را بشنوید و برای اطلاعات از آخرین کتاب های صوتی منتشر شده به وب سایت و اینستاگرام ما مراجعه نمایید.

آخرین محصولات
گویندگی و فن بیان
فهرست