3 تکنیک تقویت حافظه دیداری

در این مقاله قصد داریم 3 تکنیک تقویت حافظه دیداری را به شما بیاموزیم. تقویت این نوع حافظه نیز روش های مختلفی دارد که با یادگیری آنها می توان در زندگی و همین طور در تحصیل موفق تر عمل کرد. پس اگر می خواهید که حافظه دیداری خود را تقویت کنید تا در زندگی روزمره موفق تر عمل کنید این مقاله را تا انتها بخوانید.

حافظه دیداری

در سایت نشر صوتی نازنین آذرسا می توانید کتاب های گویای مفیدی در این زمینه بشنوید مانند: مدیتیشن برای کاهش استرس و اضطراب، آموزش مراقبه برای مدتیشن برای تازه کارها، آموزش ساده مدیتیشن برای تازه کارها، دستورات مدیتیشن برای راحتی.

حافظه دیداری چیست؟

در تعریف حافظه دیداری یا بصری باید بگوییم که این نوع حافظه عبارتند از : به یاد آوردن و به خاطر سپردن چیزهایی که آنها را دیده ایم. به کمک این نوع حافظه است که می توانیم چیزهایی را در ذهن خود تصور کنیم که تا به حال آن را ندیده ایم.
زمانی که ما یک چیز را می بینیم می توانیم بدون نیاز به کمک گرفتن از قوه تخیل فقط با کمک گرفتن از این نوع حافظه آن را بخاطر بیاوریم.

در واقع حافظه دیداری یکی از مهم ترین عناصر در یادگیری انسان است.

انواع حافظه دیداری

1- حافظه دیداری کوتاه مدت

این نوع حافظه در کوتاه مدت می توانیم از آن استفاده کنیم. یعنی آن را در عرض چند ثانیه می بینیم و در جا از آن استفاده می کنیم. مثلا کپی کردن یک مطلب از یک صفحه به صفحه دیگر و یا اینکه یک عدد و رقم و یارمز بانکی یک بار مصرفمان را حفظ و در جا در نرم افزار استفاده می کنیم.

2- حافظه دیداری بلند مدت

در واقع می توان گفت که حافظه دیداری کوتاه مدت، مقدمه شکل گیری حافظه بلندمدت است. زمانی که چیزی که در حال بخاطر سپردن آن از طریق دیدن هستید اگر آن چیز بار عاطفی برایمان داشته باشد یا اینکه هر روز از آن به نحوی استفاده کنیم به مرور در حافظه بلند مدت ما ثبت می شود.
ما در زندگی روزمره مان تقریبا همیشه در حال استفاده از حافظه دیداری هستیم. حتی به صورت ناخودآگاه.

حافظه دیداری

نقش حافظه دیداری در یادگیری

این نوع حافظه هم در شکل کوتاه مدت و هم در شکل بلند مدت می تواند در یادگیری دروس به کودک کمک کند. می توان گفت در ابتدایی ترین مرحله این نوع حافظه را در خواندن و نوشتن تحت تاثیر قرار می دهد.

از مهم ترین نمونه در این زمینه می توان به نقش این نوع حافظه در هجی کردن کلمات استفاده کرد. کودک با دیدن شکل کلمه شروع می کند و کلمه مورد نظر را به خاطر می سپارد. اگر حافظه دیداری کودک ضعیف باشد مجبور به استفاده از حافظه شنیداری خود می شود که نسبت به حافظه دیداری کارایی کمتری دارد.

از نشانه ها و علامت های حافظه دیداری ضعیف چیست

ضعیف بودن حافظه دیداری خصوصا در دوران تحصیل کودک خود را بیشتر نشان می دهد. از مهم ترین این علائم می توان به این موارد اشاره کرد:

ضعف در درک مطالب
ضعف در هجی کردن کلمات
کند بودن در نوشتن

مشکل داشتن در تشخیص حروف و اعداد

ضعیف بودن در بخاطر سپردن نام ها و چهره ها

تنبل به نظر رسیدن در فعالیت ها  و نوشتن های مطالب درسی

 

 تکنیک های تقویت حافظه

تکنیک اول به خاطر سپردن چهره

می شود گفت که یکی از دلایل مهم در فراموش کردن چهره انسان ها نداشتن تمرکز و دقت کافی در فردی است که با ما روبرو می شود. ما باید سعی کنیم که در چهره و ظاهر فرد مقابل یک نشانه ظاهری مخصوص و منحصربه فرد در شخص مورد نظرمان پیدا کنیم و آن را بخاطر بسپاریم.
و یا اینکه بر اساس کاری که انجام یم دهد به او یک اسم بدهیم که در حافظه دیداری ما دارای اهمیت شود. به این ترتیب به خاطر سپردن چهره فرد برایمان راحتتر می شود و احتمال از یاد رفتن آن بسیار کمتر!

حافظه دیداری

تکنیک دوم به خاطر سپردن اسامی

برای به ذهن سپردن اسامی ترکیب دو حافظه دیداریو شنیداری با هم کارساز است. حتی اگر آن اسم تصویر و یا منظره خاصی را برای شما یادآوری نکند باز نیز با سپردن خود آن کلمه که شامل اسم است حافظه دیداری به کار می آید. برای اینکه اسامی را به خاطر بسپارید بهترین روش این است که شما آن نام را با یک تصویر ذهنی ارتباط دهید.
مثلا آقای جمشیدی را به نوعی با تصویر تخت جمشید ارتباط دهید. این مهم نیست که این تصویری که شما به خاطر می سپارید به ربط و یا حتی پوچ باشد اما مهم این است که شما با ایجاد پیوند بتوانید آن را بخاطر بسپارید.

 

تکنیک سوم به خاطر سپردن مکان ها

اگر شما دائما مکان ها را گم می کنید مثلا یادتان می رود که ماشینتان را کجا پارک کرده اید بهترین روش این است که نشانه هایی در مکانی که در آن ماشینتان را پارک کرده اید پیدا کنید. مثلا اگر در نزدیکی سطل زباله ای پارک کرده اید تصویر آن سطل زباله را به ذهنتان بسپارید. دنبال نشانه ها باشید تا مکان مورد نظر را به خاطر بسپارید.

روش های کلی برای تقویت حافظه

علاوه بر مواردی که در بالا آورده شد تغییر برخی روش ها در سبک زندگی باعث تقویت حافظه می شود.

1- حواستان به آنچه می خورید باشد

در رژیم غذاییتان شکر را حذف کنید. به جایشان این موارد را در رژیم غذاییتان بگنجانید:

کاکائو، مکمل روغن ماهی، میوه هایی در خانواده توت، ویتامین دی و کافئین (فقط برای بزرگسالان)

حافظه دیداری

2- ذهن خودتان را ورزش دهید

خواستان به خوراک ذهنتان باشد. استفاده از موسقی های آرامشبخش، حق جدول، فعالیت فرحبخش ، و غیره

3- ذهن آگاهی و یوگا را فراموش نکنید

تمرین های ذهن آگاهی ، مدیتیشن و یوگا تاثیر بسیار زیادی در افزایش تمرکز و تقویت حافظه شما  دارد.

 

کتاب های مرتبط
گویندگی و فن بیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست