در برقراری روابط اجتماعی افراد باید مهارت کافی را داشته باشند، در غیر اینصورت این یک ضعف برای آن‌ها به شمار می‌‌آید که باعث می‌‌‌شود افراد فرصت‌های بسیاری را در زندگی به ویژه فرصت‌های کاری خود را از دست بدهند. این دسته از افراد اگر مهارت کافی در برقراری روابط اجتماعی را داشتند به راحتی می‌‌توانستند با اشخاصی که رواط گسترده دارند، در ارتباط باشند و فرصت‌های شغلی و مالی خوبی کسب نمایند. در این مقاله قصد داریم برای داشتن روابط اجتماعی موفق و اهمیت آن چندین راهکار موثر ارائه دهیم، شما می‌توانید با عمل به آن‌ها به مرور زمان، تمام فرصت‌های ایده‌آل در زندگی را به دست آورید.

اسم افراد را به خاطر بسپارید

یکی از مهم‌ترین مواردی که در برقراری روابط اجتماعی موفق باید رعایت شود این است که اسم افرادی که با آن‌ها آشنا می‌شوید را به خاطر بسپارید. این موضوع جزء مواردی است که بسیاری از افراد به آن توجهی نمی‌کنند، و اینکه اسم شخص مقابل را به ذهن بسپارند برای آن‌ها اهمیتی ندارد. طوری که حین صحبت کردن، به او می‌‌گویند ببخشید اسم شما را به خاطر نمی‌آورم. در این صورت پیامی که در ذهن شخص مقابل ایجاد می‌شود این است که شما اصلاً به او اهمیت نداده‌اید به همین دلیل حتی نخواسته‌اید اسم او را به خاطر بسپارید.

بنابراین این مسئله خیلی مهم است که شما هنگام اولین آشنایی اسم شخص مقابل را به ذهن بسپارید. می‌توانید برای اینکه راحت‌تر اسم شخص مقابل را به ذهن بسپارید و مطمن شوید که از یادتان نخواهد رفت، این تکنیک را به کار ببرید؛ ربط دادن اسم شخص به اتفاق یا برنامه تلویزیونی و یا اسم فردی دیگر، به عنوان مثال اگر اسم طرف مقابل را به اسم یک بازیگر معروف که در ذهن‌تان می‌ماند وصل کنید، نام اشخاص در خاطرتان ماندگار خواهد شد.

چگونه روابط اجتماعی موفق داشته باشیم؟

 

با افراد صمیمی شوید

برای اینکه رابطه اجتماعی موفق داشته باشید یکی از موارد مهمی که می‌تواند به شما کمک کند این است که با افراد صمیمی شوید. افراد دوست دارند که با آن‌ها مانند یکی از اعضای خانواده‌شان گرم و دوستانه برخورد شود. برای این کار می‌توانید زمانی که در جمع‌شان حضور دارید با لبخند و چهره‌ای صمیمانه با آن‌ها صحبت کنید و گفتگویی گرم ایجاد کنید و با آن‌ها برخوردی صادقانه و روراست داشته باشید.

مثلاً یک دست دادن ساده تاثیر خوبی بر روی افراد خواهد گذاشت به طوری که در ملاقات بعدی دوست خواهند‌ داشت که به شما نزدیک شوند. در واقع با این کارها شما بذرهایی می‌کارید که دیگران به خاطر آن‌ها، شما را به یاد می‌آورند. تمام این موارد بدون اینکه به کلاس‌های آموزشی نیاز داشته باشند قابل یادگیری می‌باشند.

مهربان باشید

مهربان بودن و داشتن رفتار صمیمانه از دیگر موارد تاثیرگذار در بهبود روابط اجتماعی موفق می‌باشد. مردم به صورت ناخودآگاه جذب افرادی می‌شوند که چهره صمیمانه و لحنی مهربان و دوستانه دارند، چون به راحتی می‌توانند به این گونه افراد اعتماد کنند. بنابراین زمانی که لبخند را چاشنی صداقت و مهربانی کنید، به آسانی می‌توانید قدرت‌ خود را ایجاد روابط اجتماعی موفق افزایش دهید.

چگونه روابط اجتماعی موفق داشته باشیم؟

شنونده‌ خوبی باشید

اغلب افراد در خصوص روابط اجتماعی خود مشکلی که دارند، این است که دوست دارند بیشتر حرف بزنند و نظرات خود را به گوش عموم برسانند، که این موضوع نوعی ضعف ارتباطی برای آن‌ها محسوب می‌شود و از جمله مواردی است که موجب کاهش محبوبیت‌ آن‌ها نیز می‌شود. برای داشتن روابط اجتماعی و کاری موفق و تجربه یک رابطه خوب، بهتر است این مورد در خود تقویت کنید و به جای اینکه زیاد حرف بزنید سعی کنید شنونده خوبی باشید و به سخنان طرف مقابل‌ خوب گوش دهید.

با این کار شما نشان می‌دهید که برای طرف مقابل‌‌تان ارزش بسیاری قائل هستید که با دقت به حرف‌های او گوش داده‌اید و این باعث می‌شود تا نزد وی محبوبیت شما بیشتر شود. بهتر است گاهی با تکان دادن سر سخنان او را تایید کنید تا نشان دهید که به سخنان شخص مقابل‌تان گوش می‌دهید.

دانش خود را در همه زمینه‌ها افزایش دهید

بالا بردن سطح دانش شخصی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند در بهبود روابط اجتماعی بسیار موثر واقع شود. این نکته را در نظر داشته باشید که مردم جذب افرادی می‌شوند که علاوه بر جاذبه‌های رفتاری، جاذبه‌های درونی نیز داشته باشند. اگر در زمینه خاصی که دیگران در آن تخصص ندارند اطلاعات داشته باشید و از مهارت فن بیان خوبی برخوردار باشید، موجب برتری شما خواهد شد و افراد برای کسب این اطلاعات به شما نزدیک‌ خواهند شد.

بنابراین در ارتقاء دانش و مهارت‌های شخصی خود بسیار تلاش کنید. مطالعه و یا شرکت در سمینارهای مختلف را فراموش نکنید و مدام در حال کسب اطلاعات ویژه که بتواند شما را متمایز و منحصر به فرد نشان دهد، کوشا باشید.

چگونه روابط اجتماعی موفق داشته باشیم؟

به دنبال جنبه‌های مثبت شخصیتی باشید

اگر می‌خواهید روابط اجتماعی موفق را تجربه کنید، جنبه‌های مثبت شخصیتی در دیگران را کشف کنید و در درون افراد نقاط و جنبه‌های مثبت رفتاری را ببینید و حتماً این نقاط مثبت را به آن‌ها یادآور شوید. زمانی که شما در ذهن خودتان به جنبه‌های مثبت افراد توجه نکنید، نمی‌توانید در برقراری ارتباط موثر با آن‌ها موفق شوید.

توجه کردن به جنبه‌های مثبت شخصیتی در دیگران باعث می‌شود، یک احساس خوبی در درون شما به وجود بیاید و زمانی که این مورد را به فرد مقابل یادآوری می‌کنید، او نیز حسن نیت، مهربانی و نگرش زیبای شما را مشاهد خواهد کرد. در نتیجه با این کار، شما یک رابطه اجتماعی موفق و موثر را شکل داده‌اید.

سعی کنید دیگران را بفهمید

سعی کنید دیگران را درک کنید، برای داشتن روابط اجتماعی موفق و مستحکم باید قابلیت درک کردن دیگران را در خود به وجود آورید و هیچ‌گاه قضاوت زود هنگام نکنید. این نکته را در نظر داشته باشید که گاهاً افراد ممکن است تحت شرایط خاص رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند و تا زمانی که شما خودتان را در جایگاه آن‌ها قرار ندهید، متوجه نحوه رفتار آن‌ها نخواهید شد. بنابراین سعی کنید دیگران را سریعاً مورد قضاوت و داوری قرار ندهید و با افراد تعاملی همراه با مهربانی، شکیبایی و عشق داشته باشید.

اگر نتوانید و یا نخواهید دیگران را درک کنید و بفهمید چه چیزی شخصیت آنها را می‌سازد، ممکن است خودتان متوجه شوید که تاثیر خوبی روی دیگران نگذاشته‌اید. برای داشتن روابط اجتماعی موفق باید این توانایی را در خود ایجاد کنید که بفهمید چرا افراد به شیوه‌ خاصی عمل می‌کنند یا دلیل واکنش آنها به مسئله‌ خاص چه می‌تواند باشد.

در واقع می‌توان گفت زمان زیادی لازم است تا واقعاً دیگران را بفهمید. برای دستیابی به چنین چیزی لازم است توانایی‌هایی را در خود ایجاد کنید: عشق ورزیدن، شکیبایی و پایداری، زندگی کردن با همه‌ انسان‌ها در صلح و چشم پوشی کردن از خطاهای دیگران از جمله این موارد هستند.
زمانی فرا می‌رسد که افراد به اشتباهات خود پی می‌برند از آن درس می‌گیرند، از این رو شکیبایی، توانایی بسیار مهمی در فهم دیگران محسوب می‌شود. اگر در این اصول مهارت پیدا کنید و با آنها زندگی کنید، در روابط خود با دیگران تغییر شگرفی احساس می‌کنید. این تغییر در روابط گوناگونی همچون ازدواج، مدرسه، خانه، محل کار و جامعه محسوس خواهد بود.

آخرین محصولات
گویندگی و فن بیان
فهرست