10 قانون مهم آداب معاشرت

10 قانون مهم آداب معاشرت

در این مقاله قصد داریم 10 قانون مهم آداب معاشرت را به شما بگوییم. قوانینی که با کمک آنها شما می توانید در جامعه بهتر دیده شوید و با اعتماد به نفس بیشتری نقش خودر ا در هر موقعیتی که هستید ایفا کنید. پس اگر به دنیال این هستید که بهترین نسخه خودتان را به دیگران عرضه کنید پیشنهاد می کنیم این مقاله مفید را تا انتها بخوانید.

در سایت نشر صوتی نازنین آذرسا می توانید کتاب های مفیدی در زمینه روانشناس بشنوید با نام های: چگونه به دیگران نه بگوییم، چگونه به فرد بی خیالی تبدیل شویم، چگونه احساس ارزشمندی را در خود تقویت کنیم و خطاهای شناختی.

آداب معاشرت

چرا باید قانون آداب معاشرت را بیاموزیم؟

می توان گفت که آداب معاشرت در واقع نمای کلی از شخصیت  و رفتار شما است که در جامعه به دیگران نشان می دهید. این مورد فقط مربوط به غذا خوردن نیست بلکه در تمامی رفتارهای اجتماعی شما از جمله لباس پوشیدن مناسب، طرز صحبت کردن و حتی خندیدن شما نیز مهم است. چه بخواهیم و چه نخواهیم زندگی که ما در جامعه به عنوان انسان داریم تکمیل کننده بخش مهمی از زندگی ماست.
انسان موجودی است اجتماعی. پس حال که ما در جامعه زندگی می کنیم و در کنار سایر افراد دیده می شویم باید سعی کنیم بهترین استایل خود را به دیگران نشان دهیم.

عقل انسان هنوز به چشمش است!

این جمله کاملا درست است. اگر بخواهیم آرمانی فکر کنیم و این ضرب المثل تن آدمی شریف است به جان آدمیت… نه همین لباس زیبا نشان آدمیت…
در جامعه کنونی مطرود است. من و شما هم که در حال خواندن این مقاله هستیم در بخورد اول با هر کس بله نحوه رفتار، بخورد، طرز لباس پوشیدن و صحبت و حتی غذا خوردن وی دقت می کنیم. و حتی از روی این ملاک های ظاهری او را قضاوت می کنیم!
در صورتی که شاید بارها شعار داده باشیم که نباید کسی را از روی ظاهر آن قضاوت کرد.

آداب معاشرت

و حالا 10قانون مهم آداب معاشرت در زندگی کدامند؟

1- در جمع بلند حرف نزنید!

یکی از قانون ها یمهم آداب معاشرت این است که در جمع بلند حرف نزنید. وقتی شما در جمعی شروع میکنید با صدای بلند حرف زدن. این پیام را به دیگران منتقل می کنید که شما نمی توانید با منطق و اصولی با کسی صحبت کنید. و به دلیل عدم توانایی شما در ارتباط منطقی با دیگران سعی می کنید با بلند حرف زدن این ضعف خود را بپوشانید. این مدل رفتار شما در جمع باعث می شود دیگران در ارتباط با شما استرس گرفته و راحت نباشند.

2- لطفا مودب باشید.

حتی اگر از کسی خوشتان هم نمی آید با ادب با وی رفتار کنید و جانب احترام را فراموش نکنید. این رفتار بزرگمنشانه شما به خودی خود، برتری شما را نسبت به طرف مقابلتان نشان می دهد. پس بی ادبی و گستاخی را برای به چالش کشیدن شخصیت طرف مقابلتات فراموش نکنید.

آداب معاشرت

3- هرگز از ناسزا استفاده نکنید.

استفاده از دشنام و ناسزا نشان دهنده این است که شما نمی توانید افکار و عقاید خود را از طریق منطقی و با درایت حل کنید. و ضعف خود را با بر زبان راندن کلمات رکیک نشان می دهید. مطمئن باشید در هیچ شرایطی فحش و دشمنام برای شما کارساز نخواهد بود و فقط شرایط را برای شما بدتر می کند.

4- همیشه ظاهر مناسب و آراسته ای داشته باشید.

همانطور که از قبل نیز گفتیم بخش مهمی از قضاوت مردم بر ما خصوصا در دیدار اول و آشنایی اول از روی ظاهر ما شکل می گیرد. پس حتما سعی کنید در هنگام حضور در جمع آراسته و مرتب باشید. حتما سعی کنید از قبل دوش بگیرید و بهترین لباسی که دارد و  مناسب جمع حاضر است را بپوشید.

سعی کنید به خود عطر بزنید و اگر دوست دارید در حد متعادل، از جواهرات و زیورآلات استفاده کنید.

5- حتما لباس رسمی بر تن کنید.

سعی کنید در هر مراسمی لباسی متناسب با آن مراسم را تن کنید. مسلما لباس مناسب در یک جشن عروسی با لباس مراسم مهمانی شام و عزا متفاوت است. پس حتما دقت کنید که به کجا دعوت شده اید. در مراسم رسمی لباس جین و اسپورت بر تن نکنید.
لباس مناسب در مراسم رسمی برای آقایان کت و شلوار و برای خانم ها لباس بلند با کفش پاشنه دار است. اگر نمی دانید مراسمی که دعوت شده اید چه مراسمی است می توانید از میزبان یا یکی از دوستانتان که در این مراسم دعوت شده است بخواهید که اطلاعاتی راجع به مراسمی که دعوت شده اید به شما بدهد.

6- قبل از اینکه از خانه بیرون روید مطمئن باشید که آراسته و مرتب باشید.

دقت کنید که قبل از اینکه از خانه بیرون بروید همه کارهای مربوط به مرتب بودن خود را انجام دهید. موهایتان را شانه بزنید. کفش هایتان را واکس بزنید. دکمه های لباستان را اتو کنید. این کارها را قبل از اینکه از خانه خارح شوید انجام دهید و نگذارید هیچ کاری برای بیرون از خانه باقی بماند.

آداب معاشرت

7- ژست خوب و با کلاس را برای خود حفظ کنید.

کمر خود را راست نگه دارید و نگاه اتان رو به جلو باشد. قوز نکنید و با اقتدار راه بروید. شانه های خود را پایین نیاندازید. کلاس رفتار و برخوردتان را حفظ کنید. اما حواستان باشد رفتارتان آمیخته با تکبر و غرور نباشد.

8- برخورد تکیه کنید.

اینکه شما باید با ادب و احترام با مردم رفتار کنید امری است مشخص. اما اینکه در احترام به مردم جانب تعادل را حفظ نکنید خطاست. شما باید به خود و شخصیتتان ارزش زیای قائل باشید و اجازه ندهید کسی به شما و شخصیتتان توهین کند. بدین صورت شما در نگاه بقیه یک فرد خاص خواهید بود.

9- خود را همه چیزدان معرفی نکنید!

وقتی در جمعی هستید و در مورد موضوعی صحبت می شود که شما اطلاعی ندارید اصلا نیازی نیست طوری رفتار کنید که در مورد همه مسائل اطلاعات دارید. این رفتار باعث می شود که دیگران اظهار نظرهای نادرست شما را بشنوند و در مورد شما قضاوت بدی کند. به جای این کار سعی کنید اگر در مورد چیزی اطلاعاتی ندارید با ادب و احترام از دیگر افراد در جمع سوال کنید. این رفتار بزرگمنشانه شما ارزش شما را در جمع بیشتر خواهد کرد. مطمئن باشید.

 

10- لبختند یادتان نرود.

لبخند زدن در هنگان برخورد با کسی، خصوصا در اولین دیدار بسیار مهم است. یک لبخند مختصر همراه با فشردن کمی از دست مقابل و سپس رها کردن دستش بهترین گزینه است. دست شخص را محکم و برای مدت طولانی نگیرید. این کار در واقع نقض حریم شخصی طرف مقابلتان است.
مخصوصا آقایان در هنگام برخورد با خانم ها زدن به لبخند و یک تعظیم کوتاه اکتفا کنند.

کتاب های مرتبط
گویندگی و فن بیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست