اضطراب اجتماعی چیست؟

اضطراب اجتماعی، که بعضاً به عنوان فوبیای اجتماعی نیز شناخته می شود، وضعیتی است که در آن شما اضطراب زیادی را نسبت به اینکه توسط دیگران مورد انتقاد یا قضاوت منفی قرار بگیرید ، تجربه می کنید.

در برخی از نظرسنجی ها مشخص شده است که حدود 10٪ از افراد از این بیماری رنج می برند ، گرچه این بیماری تا دهه 1980 معمولاً به عنوان نوعی اختلال اضطراب شناخته نمی شد.

اگر از اضطراب اجتماعی رنج می برید ، ممکن است برخی یا همه موارد زیر را تجربه کنید:

نگرانی شدید از اینکه در مکان های عمومی مانند جلسات ، محل کار یا هنگام خرید ، افراد دیگر شما را تماشا کرده و از شما عیب جویی کنند.
احساس شدید فرومایگی یا ناکافی بودن و این احساس که افراد دیگر از شما باهوش ترند یا اینکه چیزی برای ارزش گفتن به آنها ندارید
ترس از رفتن به موقعیتی که انتظار می رود شما در بحث یا ارائه سخنرانی کنید
حساسیت شدید به انتقاد دیگران
علائم بدنی مانند تعریق، سرخ شدن، لکنت یا لرزش هنگام فکر کردن در مورد مشارکت در موقعیتی که عصبی هستید.
گرایش های کمال گرایانه – اعتقاد بر این است که مگر اینکه کاری را کاملاً انجام دهید ، شکست خورده اید
اگر از اضطراب اجتماعی رنج می برید چه کاری می توانید انجام دهید؟
تعدادی از مراحل وجود دارد که می توانید در صورت ابتلا به اضطراب اجتماعی به شما کمک کند تا به تدریج بتوانید کنترل وضعیت خود را بدست آورید تا احساسات و تجربیات منفی شما کاهش یابد:

یک چیز که می تواند مفید باشد یادگیری برخی از تکنیک های آرام سازی است، به عنوان مثال:

کمک کنید تا بدن و ذهن خود را به طور منظم تر به حالت آرامش و آرامش برسانید ، با انجام تمرینات ساده آرامش ، به طور ایده آل به طور منظم ، حداقل در بخشی از زندگی خود یک برنامه آرامش بخش ثابت ایجاد کنید.

به عنوان مثال ، شما ممکن است هر روز صبح را با گذراندن 10 دقیقه در یک محیط راحت و انجام یک تمرین تنفسی شروع کنید. یکی از روشهای توصیه شده برای تمرین تنفس انجام آنچه تنفس دیافراگمی نامیده می شود ، به شرح زیر است:

یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم قرار دهید.

از طریق بینی به آرامی نفس بکشید ، اجازه دهید معده شما متورم شود ، دستی را که روی آن قرار گرفته است بیرون بکشید و سپس به آرامی بازدم دهید تا معده شما فروکش کند.

اگر دست روی سینه به جای نفس کشیدن به جای دست روی شکم شما حرکت می کند ، پس از طریق دیافراگم نفس نمی کشید ، بنابراین دوباره تمرین کنید تا زمانی که معده حرکت کند. هنگام نفس کشیدن و بیرون آمدن ، نفس های خود را یکی یکی بشمارید.

در زمانهایی که احساس اضطراب می کنید و یا قبل از اینکه به وضعیتی که می ترسید ، یک تمرین تنفس کوتاه مشابه را انجام دهید.

رفتار درمانی یا مربیگری شناختی همچنین می تواند در آموزش تکنیک هایی به شما کمک کند که می توانید برای مقابله با افکار منفی و اضطراب آور که باعث نگرانی و استرس شما می شوند ، تمرین کنید.

به عنوان مثال ، اگر از اضطراب اجتماعی رنج می برید ممکن است تمایل به خواندن ذهن داشته باشید – یعنی بگویید ، تصور می کنید که دیگران چه فکر می کنند (تصور اینکه در مورد شما چیز منفی بیندیشند). سعی کنید این افکار را قبل از ورود به وضعیت مشکل بنویسید و سپس برخی از افکار جایگزین را که ممکن است با خود بگویید برای مقابله با فکر خواندن ذهن بنویسید.

به عنوان مثال ، اگر در موقعیتی اجتماعی قرار می گیرید که با افرادی که نمی شناسید ملاقات می کنید ، ممکن است این فکر را داشته باشید: “آنها می بینند که من احمق هستم و به من می خندند”.

این را بنویسید و سپس در کنار آن چیزی بنویسید که بتوانید بگویید تا این فکر را به شکلی واقع بینانه به چالش بکشد یا زیر سوال ببرد. به عنوان مثال ، ممکن است چالش زیر را بنویسید: “بعضی از افراد بیشتر متوجه مشکلات خود خواهند شد ، حتی اگر من حرف احمقانه بزنم ، و دیگران ممکن است دلسوز باشند.” وقتی وارد موقعیت شدید ، این چالش را به خود یادآوری کنید تا به شما کمک کند از پس شرایط برآیید.

این تنها یکی از تکنیک های بی شماری است که می توانید برای کمک به خود در شرایط دشوار استفاده کنید. در ابتدا ممکن است مصنوعی به نظر برسد یا شاید باور کردن افکار جدیدی که می خواهید به خودتان بیاموزید دشوار است. این طبیعی است. شما ذهن خود را دوباره آموزش می بینید تا به روشی متفاوت و سازنده فکر کند. سعی کنید همه چیز را با حوصله ، گام به گام پیش ببرید و در صورت نیاز به پشتیبانی از مربی متخصص در این زمینه خاص کمک بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به “کتاب صوتی غلبه بر استرس و اضطراب” گوش دهید.

 

برای اطلاعات از آخرین کتاب های صوتی منتشر شده به وب سایت و اینستاگرام ما مراجعه کنید.

 

آخرین محصولات
گویندگی و فن بیان
فهرست