چگونه بر رفتار خود تخریبی غلبه کنیم

درونی سازی یک باور منفی

رفتار خود تخریبی معمولاً با یک باور منفی در مورد خودت شروع می شود. شما از نوع ظاهرتان راضی نیستید. فکر نمی کنید به اندازه کافی باهوش هستید. شما لایق عشق نیستید

این باورها غالباً در دوران کودکی شکل می گیرند و غیرمستقیم می توانند توسط دیگران به ما منتقل شوند از جمله: والدین ، ​​همسالان و جامعه. ما این پیام ها را درونی می کنیم که شروع به تأثیر بر روی تمام تصمیماتی که درباره خود و جهان پیرامون می گیریم می کند.

اگرچه ممکن است از آن آگاهی نداشته باشیم ، اما ناخودآگاه به دنبال مجازات خود به دلیل نارسایی های درک شده خود هستیم.

رهایی موقت از احساسات منفی

درگیر شدن در یک رفتار خود تخریبی موجب تسکین موقتی احساسات ناخوشایند می شود. در ابتدا ، این ضد خلاف به نظر می رسد. صدمه زدن به خود باعث می شود احساس بهتری داشته باشید؟

به عنوان مثال، فردی را که در مدرسه در کودکی مورد تمسخر قرار می گرفتیم. او یاد گرفت که از خود بیزار باشد و دچار اضطراب شدید اجتماعی شود. وی به عنوان مکانیزم کنار آمدن و راهی برای جلوگیری از احساس ، سیگار را شروع می کند. سیگار کشیدن او را به طور قابل توجهی فرد را بی حس می کند، اضطراب او را کاهش می دهد و او را قادر می سازد تا با عوامل استرس زای روزانه مقابله کند. اگرچه این سیگارها به سلامتی او آسیب می رسانند ، اما تسکین فوری او برای غلبه بر عواقب منفی احتمالی طولانی مدت کافی است.

عادت

در گذر زمان، این رفتارهای خودتخریبی عادی می شود. دیگر ممکن است احساس نکنید که کنترل دارید. حتی ممکن است به خاطر نیاورید که آنها از چه زمانی و چرا شروع شده اند. به طور متناقضی، ممکن است احساس اصلی که باعث خود تخریبی شده است ، دیگر وجود نداشته باشد. مکانیسم های مقابله ای که در سنین جوانی ایجاد کردید اکنون اساساً منسوخ شده اند.

از بین بردن رفتار خود تخریبی

به نظر می رسد دانستن اینکه از کجا باید شروع شود ، دشوارترین قسمت در انتخاب سالم تر و از بین بردن رفتارهای مخرب خود است.

شاید از خود بپرسید که آیا ابتدا رفتارها را تغییر می دهید و می بینید چه احساساتی ظاهر می شود؟ یا ، آیا اکنون ریشه اصلی رفتار خود تخریبی را کشف کرده اید و نگران تغییر الگوها بعدا هستید؟ به عبارت دیگر ، آیا شما از نظر رفتاری (تغییر عادت) به این روش نزدیک می شوید یا از نظر روانشناسی (تغییر عقیده)؟

جواب هر دو است.

شما باید به طور همزمان به این باور و رفتار بپردازید تا بر تغییرات پایدار تأثیر بگذارد.

از نظر روانشناسی: بدانید که چرا این رفتارها را انجام می دهید

اگر آگاهی پیدا کنید و مسئولیت رفتارهای خود را بر عهده بگیرید و تغییر دهید، به شما کمک می کند. در تلاش برای محافظت از خود، بسیاری از ما مکانیسم های مقابله ای منفی ایجاد کرده ایم تا موضوعات عمیق را به زیر حوزه آگاهی خود برسانیم. ما می ترسیم با آنچه ممکن است وجود داشته باشد مقابله کنیم ، بنابراین منابع درد عاطفی را سرکوب می کنیم ، نادیده می گیریم و آنها را می پوشانیم.

گرچه ممکن است ناخوشایند باشد ، اما من شما را تشویق می کنم که خود را باز کنید. این کار آسانتر انجام می شود زمانی که شما اصل “بدون سرزنش ، بدون ستایش” را اعمال کنید. به آنچه کشف می کنید ارزش مثبت یا منفی قائل نشوید. نگران نباشید ، اجازه دهید خودش را برای شما آشکار کند.

به گذشته خود نگاه كنید كه رفتارهای خود تخریبی آغاز شده است. ببینید چه افکار و احساسی پدیدار می شود. در آن زمان چه اتفاقی می افتاد؟ چه تصمیمی گرفتید؟ کشف آنچه در گذشته وجود دارد به شما توانایی بیشتری در انتخاب سالم تر در حال حاضر می دهد.

از نظر رفتاری: روش های سالم تری برای کاهش احساسات و عواطف ناراحت کننده ایجاد کنید

در دوران کودکی ، ما یک روش محدود برای مقابله با تجربیات و احساسات منفی داریم. همه ما با اطلاعات و منابعی که در آن زمان در دسترس ما بود ، بهترین کار را انجام دادیم. به عنوان یک بزرگسال ، اکنون بینش ، دانش و مهارت بیشتری دارید. شما قدرت انتخاب روشهای سالمتر برای مقابله را دارید.

یکی از راه های تغییر رفتاری که دوست ندارید ، یافتن قصد مثبت در پس این رفتار است. فرض کنید دلیل خوبی وجود دارد که چرا رفتار خاص ایجاد شده است. شاید این به شما کمک کند تا احساس اضطراب نداشته باشید. شاید به شما این امکان را بدهد که از موضوعی که نمی خواهید با آن کنار بیایید چشم پوشی کنید. شاید این احساس قدرت را برای شما فراهم کند.

بعد از اینکه نیت مثبت پشت این رفتار را شناسایی کردید ، چند دقیقه طول بکشد تا طوفان فکری روشهای جدید و فعلی را برای تحقق همان قصد انجام دهید. به جای رفتار قدیمی لیستی از 3-5 کاری که اکنون می توانید انجام دهید را تهیه کنید و موردی را انتخاب کنید که به نظر شما درست می رسد.

 

برای گسب اطلاعات بیشتر در مورد استرس به شما پیشنهاد می کنیم “کتاب صوتی خارج کردن افکار منفی از ذهن” اثری از جول اوستین را گوش دهید.

 

برای اطلاعات از آخرین کتاب های صوتی منتشر شده به وب سایت و اینستاگرام ما مراجعه کنید.

آخرین محصولات
گویندگی و فن بیان
فهرست