9 روش تقویت حافظه

در این مقاله قصدداریم 9 روش تقویت حافظه را به شما بگوییم. برای همه ما بارها اتفاق افتاده که نشانه هایی از کم شن حافظه و یا به عبارت گیجی را در خود مشاهده می کنیم. مثلا از خانه خارج می شویم و ناگهان یادمان می آید که کلید را پشت در جا گذاشته ایم. یا رمز کارت عابرمان را بارها اشتباه زده ایم و دستگاه کارت ما را تحویل نمی دهد.

نشانه ایی از هوشیاری پایین یا همان گیجی تا حدی طبیعی است. شما با تمریناتی می توانید ذهن خود را بیدار و حافظه خود را تقویت کنید. پس برای فهمیدن این تمرین ها تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تقویت حافظه

در سایت نشر صوتی نازنین آذرسا می توانید کتابهای مفیدی در زمینه روانشناسی و خودشناسی بشنوید مانند: تفکر قدرتمند، شما کامل و مجهزید، مبارزه ای شیرین با تنبلی

9 تمرین های ساده تقویت حافظه

1- در هنگام انجام کارهای روزانه دست هایتان را جابجا کنید.

بیشتر اوقات ما از یک دست مثلا چپ و یا راست بیشتر استفاده کرده و اکثر کارهای روزانه خود را با آن انجام می دهیم. حال بیایید برای اینکه مغزتان را دچار چالش کنید و ارتباطات مغزی خود را بیشتر کنید این بار با دست دیگرتان کار کنید.

برای مثال چند روزی به جای دست راست با دست چپ مسواک بزنید. اگر چپ دست هستید با دست راستتان ظرف ها را بشورید. یا برعکس اگر راست دست هستید سعی کنید با دست چپ اتان چیزی بنویسید. شاید در ابتدا برایتان سخت باشد اما به مرور عادت می کنید و این ارتباطات ذهنی قوی می شود.

2- با صدای بلند کتاب بخوانید تا حافظه اتان تقویت را کنید.

با صدای بلند کتاب خواندن، باعث تقویت حافظه می شود. صحبت کردن و شنیدن صدای خودتان توسط شما باعث تقویت حافظه شما می شود. این کار به تقویت حافظه کمک شایانی می کند.

از دیگر روش ها استفاده از کتاب های صوتی است. شنیدن کتابهای صوتی عامل بسیار مفیدی در تقویت حافظه و ذهن است. زیرا باعث می شود ذهن برای درک بهتر موضوع شروع به تصویرسازی کند.

تقویت حافظه

3- خوردن غذا با چوب سنتی چینی

فعالیت هایی که با سرانگشت انجام می شود مثل خوردن غذا با چوب باعث تقویت حافظه اتان میشود. همچنین استفاده از چوب باعث می شود زمان کافی برای هضم غذا داشته باشید و اندازه کالری مصرفی شما دست خودتان باشد.

4- تقویت حافظه با بو کردن وانیل!

در  کتاب چگونه مغز خود را زنده نگه داریم به این مورد اشاره شده است. بهتر است ما این عادت را به جای خوردن قهوه صبحگاهی در خود به وجود آوریم. اول صبح بعد از بیدار شدن شکوفه های وانیل را بو کنید یا کنار تخت خود قرار دهید. این کار باعث تقویت حافظه می شود.
استشمام عطرها، باعث افزایش ارتباطاتی نورون های مغز می شود.

5- در طول روز از گوش گیر استفاده کنید.

در طول روز مثلا زمان خوردن صبحانه از گوش گیر استفاده کنید. این کار باعث می شود مغز شما تجربه ای جدید را داشته باشد و ایده های خلاقانه به ذهن شما می رسد.

6- برای تقویت حافظه دست هایتان ر ا مشت کنید.

محققان برسی کرده اند و متوجه شد اند که مشت کردن دست ها آنهم به مدت زمان 90 ثانیه باعث تقویت حافظه  می شود. این عمل نمیکره چپ مغز شما را فعال می کند. حواستان باشد باید هر دو دست را مشت کنید.

7- اندازه گیری منظم ضربان قلبتان

در هفته سه بار پس از پیاده روی و قدم زدن ضربان قلب خود را اندازه بگیرید. این کار با برنامه یک ساعت هوشمند انجام دهید. انجام حرکات هوازی و همینطور ورزش باعث تقویت حافظه می شود.

تقویت حافظه

8- برای کلمات در ذهن خود تصویرسازی کنید و پازل حل کنید.

برای کلمات مختلف در ذهن خود تصویر بسازید. این کار باعث تقویت حافظه می شود. حل کردن پازل و معماها نیز در افزایش حافظه شما کمک زیادی می کند.

9- در زمان رانندگی پنجره ماشین را باز نگه دارید.

شاید در سکوت رانندگی کردن آرامش بخش باشد. اما سعی کنید گاهی صدای بیرون را بشنوید. این کار باعث تقویت حافظه شما می شود. صدای باران و  بوی نم باران و صدای پرندگان در تقویت حافظه تاثیر بسیاری دارد. مغز شما بعداز شنیدن صدایی خوشایند یا دیدن تصویر دلپذیر، بین آنها ارتباط برقرار می کند و شروع به تصویرسازی ذهنی می کند.

روی چیزهایی که مطالعه می کنید تمرکز کنید.

در واقع تمرکز کردن از اجزای اصلی داشتن حاقظه قوی است. برای یادگیری چیزهای جدید و مطالعه سعی کنید حتما در جای خلوت باشید. سکوت باعث می شود که حافظه بلندمدت به کار بیوفتد و آنچه شما مطالعه می کنید به حافظه بلندمدتتان منتقل شود.

برای یادگیری اطلاعات جدید سعی کنید حتما اتاق ساکتی را انتخاب کنید. تلوزویون و گوشی را خاموش کنید و در جایی که بچه ها مشغول بازی و سرو صدا هستند نباشید.

روش یادیار را فراموش نکنید.

یادیار در واقع روشی ساده و کارآمد است که موجب یادآوری اطلاعات می شود. در این روش شما باید برای یادگیری موضوعی آن را به یک مطلب طنز، یا یک شعر یا یک صحنه متصل کنید. این روش در واقع باعث می شود که شما برای خودتان رمز می گذارید تا مثلا لغات انگلیسی را یاد بگیرید.

اگر به دیگران یاد بدهید بیشتر در ذهنتان می ماند.

معمولا در زمان تحصیل نیز دانش آموزانی موفق تر بودند که مطالبی که یاد می گرفتند را به دیگر دانش آموزان هم یاد می دهند. این کار در واقع  یادآوری به حافظه بلند مدت است که مطلب یاد گرفته شده را خوب بخاطر بسپارد.

تقویت حافظه

روش تقویت حافظه در بلند مدت

  • غذاهایی مصرف کنید که حافظه را تقویت می کنند مانند گردو، کشمش و ماهی، کدو حلوایی و غیر..از خوردن شیرنیجات پرهیز کنید. این مواد خوراکی باعث تضعیف حافظه می شوند.
  • نخود بخورید. زیرا حاوی منیزیم است. منیزیم باعث انتقال پیام های عصبی می شود.
  • بلوبری را حتما در رژیم غذاییتان به مقدار زیاد بگنجانید. بلوبری باعث تقویت حافظه می شود.
  • در طول شبانه روز به مقدار کافی بخوابید. برای بزرگسالان بین 6 تا 8 ساعت کفایت می کند. مغزی که خواب کافی نداشته باشد نمی تواند کارهایش را به درستی و دقت انجام دهد و فاقد خلاقیت است.
  • وسایل الکترونیکی خود را 30 دقیقه قبل خواب خاموش کنید. مثلا گوشی، کامپیوتر، تلوزیون و غیره. زیرا استفاده از این ابزار قبل خواب باعث می شود ذهن شما همچنان تحریک شده به رختخواب برود . و به خواب رفتنش سخت تر شود.
آخرین محصولات
گویندگی و فن بیان
فهرست