7 نکته اساسی مدیریت پول

در این مقاله قصد داریم 7 نکته اساسی برای مدیریت پول اتان را به شما بگوییم. اگر شما هم جزو کسانی هستید که در دخل و خرج ماهیانه اتان دچار مشکل می شوید حتما این مقاله رایگان اما شنیدنی را بشنوید. مدیریت مسائل مالی برای همه افراد بسیار لازم و ضروری است.

( در سایت نشر صوتی نازنین آذرسا می توانید کتاب های صوتی مفیدی در زمینه پول و ثروت بشنوید مانند: بیندیشید و ثروتمند شوید، ثروتمندترین مرد بابل، فنگ شویی و جذب ثروت، از فقر تا ثروت، اسرار ذهن ثروتمند و چگونه آهنربای پول و ثروت شویم)

مدیریت پول

اهمیت مدیریت پول

تقریبا همه ما به بهانه های مختلف مانند وضعیت اقتصادی، تورم، درآمد کم، و هزینه های رو به افزایش زندگی، از مدیریت پول و  در واقع مدیریت مسائل مالی در زندگیمان سرباز می زنیم.
اما مدیریت پول، این غولی که به نظر شما خیلی بزرگ و بی شاخ دم است، در واقع غول مهربانی است. این غول مهربان را می توان با نگرش درست و داشتن اطلاعات کافی اقتصادی رام کرد. به نحوی که چالش های مالی ما به حداقل برسد.

7 نکته مهم مدیریت پول کدام است؟

1- مشکل ترین مرحله این مرحله است یعنی اینکه برای مدیریت پولتان کاغذ و قلم به دست بگیرید.

در شروع هر ماه هزینه های قطعی و متغیر مربوط به آن ماه را یادداشت کنید. مثلا هزینه هایی مانند کرایه منزل، مغازه و غیره جزو هزینه های قطعی شما در هر ماه شما هستند. هزینه هایی هم مانند هزینه قبض تلفن، برق، تعمیرات لوله کشی و غیره جزو هزینه های متغیر شما هستند.
خیلی از مردم این کار را به دلیل وقت گیر بودن و مبتدی بودن خود در حساب و کتاب انجام نمی دهند.
حال آنکه اولین مرحله در مدیریت پول شما این است که بدانید قرار است چقدر هزینه کنید. اینطوری مبلغی که می توانید هرماه پس انداز کنید نیز مشخص خواهد شد.

مدیریت پول

2- به مواردی که نوشتید وفاداری بمانید عمل کنید.

دفترچه یادداشت بودجه بندی خود را همیشه دم دست داشته باشید. نباید این دفترچه در کشوی میزتان خاک بخورد. هزینه های قطعی و متغیر و مقدار پولی که در اختیارتان هست را به روز کنید.

اگر هزینه ای مانند خرید کادوی تولد، رفتن به مطب دندانپزشک و یا تعمیرات وسیله ای به شما تحمیل شد در دفترچه خود ذکر کنید.

3- خرج کردهایی که ضروری نیستند را حذف کنید.

برای خرج های غیر ضروری و یا ولخرجری های ماهیانه خود مثل خرید یک کفش که صرفا به دلیل علاقه آن را خریده اید. یا رفتن به رستوران با دوستان و خانواده محدودیت بگذارید.
حواستان باشد که مهم ترین بخش مدیریت مالی در واقع آن مقدار پولی است که پس از کسر هزینه های ثابت و متغیر از پول شما باقی خواهد ماند. اگر مقدارش کم است خیلی با احتیاط بیشتری خرج کنید.
خصوصا زمانی که تا آخر ماه زمان زیادی مانده است و شما برای هزینه های پیش بینی نشده مبلغی کنار نگذاشته اید.

4- حواستان به خرج های کوچک اتان باشد!

خرج های کوچک و به ظاهر غیر ضروری اگر مدیریت نشود زودتر از آن چیزی که فکر می کنید جیب شما را خالی می کند! برای اینکه بفهمید در طول ماه چقدر از این هزینه ها دارید رسیدهای پرداختی بابت این هزینه هارا نگهداری و در دفتر کوچک جداگانه ای بچسبانید.
در این صورت می توانید بفهمید در طول ماه چقدر بابت چیپس و پفک و یا مواردی این چنینی هزینه کرده اید! مطمئن باشید در شروع این کار رقم قابل توجه ای خواهد بود که با مدیریت درست پولتان کم کم مقدارش کاهش می یابد.

5- فعلا وام جدید نگیرید!

تا می توانید از اضافه کردن یک وام و قسط جدید به لیست وام هایتان جلوگیری کنید. صرفا به دلیل اینکه شما توانایی پرداخت یک قسط کوچک کوتاه مدت را دارید دلیل نمی شود که آن را هم به لیست بدهی هایتان اضافه کنید.
حتما یکی از قسط هایتان را تسویه و بعد سراغ قسط جدیدی بروید. اضافه کردن قسط ها و وام های جدید باعث می شود که شما نتوانید مدیریت دسترسی به پول خود داشته باشید.

مدیریت پول

6- همیشه سعی کنید مناسب ترین قیمت هر چیز را بیابید.

سعی کنید همیشه هوشمندانه خرید کنید. در هزینه کردن برای کالا یا خدماتی تا می توانید تحقیق کنید تا مناسب ترین کیفیت را با حداقل قیمت پیدا کنید.
این را همیشه بدانید گرانی همیشه دلیل بر بهترین بودن نیست.
با مقایسه قیمت جنس یا کالای مورد نظرتان از چند فروشگاه مختلف پایین ترین را با همان کیفیت پیدا کنید.
این طرز تفکر را مبنی بر خساست خود و یا اینکه دیگران به شما انگ خساست بزنند ندانید. این روش در واقع عاقلانه ترین کار است.

7-  خریدهای گران را تا حد امکان خط بزنید.

برای خریدهایی که باید پول های گزاف پرداخت کنید بی گدار به آب نزنید. سعی کنید با به تعویق انداختن آن خرید: یک برسی کنید که آیا واقعا به آن چیز احتیاج دارید و دو خرید آن چیز به روشی که مدنظر شماست درست است و سه آیا خرید آن به قرض گرفتن پول از سایرین می ارزد؟
این وقفه ای که در این خرید ایجاد می کنید باعث می شود بیشتر راجع به خرید آن چیز فکر کنید و با درایت بیشتری خرید کنید.

مثلا خرید یک گوشی جدید، دستگاه پخش ماشین و غیره. در مدتی که خرید را به تاخیر انداخته اید می توانید به جای قرض گرفتن برای خرید آن، پس انداز کنید.

بزرگترین دشمن مدیریت پول چیست؟

قرض گرفتن در واقع بزرگترین دشمن مدیریت شما در مسائل مال است. تا حد امکان قرض گرفتن را فراموش کنید. چون هر شخص در هنگام قرض گرفتن بیشتر به فکر خرید چیزی است که در حال حاضر توانایی خرید آن را ندارد.  فکر کردن به نحوه بازپرداخت پول قرض گرفته شده در اولویت آخر هر شخصی است.
قرض گرفتن را میتوانید خط بزنید. خصوصا زمانی که چیزی که با قرض کردن خریداری می کنید یک چیز کاملا غیر ضروری است.

مدیریت پول

تمرین کردن برای مدیریت پول بسیار مهم است.

این را فراموش نکنید که در ابتدای کار ممکن است که برنامه ریزی و عادات های اشتباه را کنار گذاشت برای شما سخت باشد . اما این را بدانید که با تمرین کردن و ممارست این کار برای شما راحتتر می شود.
مشخص کردن هدف های بلندمدت مالی باعث می شود شما با روحیه بهتر و پشتکار بیشتری عادت های مالی خوب را در خود تقویت کنید. مطمئن باشید از هر جا شروع کنید و در هر موقعیت مالی، این تصمیم باعث می شود که شما از موقعیت مالی بهتری برخوردار شوید.

موفق و پیروز باشید.
نویسنده نازنین آذرسا

 

آخرین محصولات
گویندگی و فن بیان
فهرست