14 نکته مهم در خصوص شیردهی نوزاد

در این مقاله قصد داریم در خصوص 14 نکته مهم در خصوص شیردهی نوزاد برای مادران و کسانی که از نوزادان مراقبت می کنند صحبت کنیم. پس به شمایی که به تازگی مادر شده اید و یا قصد دارید مادر شوید توصیه می کنیم این مقاله مفید را تا انتها بخوانید.

در سایت نشر صوتی نازنین آذرسا می توانید سری کتاب هی مادریار را با موضوعات مختلف جهت نگهداری از کودک، تغذیه با شیر مادر و شیر خشک و غیره بشنوید.

مادر و کودک

چرا تغذیه با شیر مادر بهتر است؟

تغذیه نوزاد با شیر مادر صد البته برای نوزاد بسیار بهتر است. اما با توجه به سختی هایی که دارد برخی از مادران از دادن شیر خود به فرزندانشان سر باز می زنند و ترجیح می دهند که شیر خشک را جزو رژیم اصلی تغذیه نوازد خود کنند.
حال باید بدانید که چرا شیر مادر نسبت به شیر خشک بهتر است و یا به عبارتی مزایای خوردن شیر مادر را برای نوزداتان بدانید.

شیر ماده یک غذای ایده آل بسیار ضروری است. شیر مادر ترکیبی از انواع ویتامین های ضروری، پروتئین، چربی و غیره هستند. این مواد برای رشد کودک بسیار ضروری هستند. و نکته قابل ذکر دیگر اینکه تغذیه کودک با شیر مادر باعث می شود هضم راحتتری نوزاد داشته باشد  یا به عبارتی شکم اش راحتتر کار کند.

شیر مادر کودک را در مقابل بیماری ها مصون می کند

شیر مادر آنتی بادی های زیادی را دارا می باشد. این آنتی بادی ها کودک را در مقابل بیماری های ویروسی و میکروبی محافظت می کند. تغذیه کودک با شیر مادر باعث می شود که خطر ابتلا به آسم، آلرژی و اسهال را در کودکان به حداقل می رساند.

همچنین ثابت شده است که کودکانی که از شیر مادر تغذیه شده اند نسبت به سایر کودکان ضریب هوشی بالاتری دارند.

 

و حالا  14 نکته مهم در خصوص شیردهی نوزاد برای مادران

1- شیر دادن را به شکل عملی حتما مشاهده کنید

حتما فیلم های آموزش شیردهی نوزادان را ببنید یا اینکه از دوست یا خواهر یا هر کسی که در اختیار دارید و کودک شیرده دارد بخواهید که در مقابل شما به فرزندش شیر دهد. این گونه به صورت دیداری نحوه شیردادن به فرزند خود را می بینید. این امر باعث می شود استرس و اضطراب شما در اولین تجربه شیردادنتان به حداقل برسد.

مادر و کودک

2- به بیمارستان و یا پرستار بسپارید که نوزادتان را به اتاق شما بیاورند

این کار باعث می شود ارتباطی عاطفی بین شما و کودکتان شکل بگیرد. این کار باعث می شود که با حس عمیق تری سعی بر دادن شیر به نوزادتان کنید. خصوصا در روزهای اول که خطر ابتلا به افسردگی زایمان و رد طفل اتان در شما وجود دارد.

3-  منتظر نمانید دیگران کمکتان کنند

به خود، توانایی و احساستان در خصوص نگهداری از کودکتان اعتماد کنید. اگر احساس می کنید که نوزادتان سینه اتان را به خوبی مکش نمی کند. یا در نوک سینه اتان احساس درد و ناراحتی دارید و یا شیرتان به اندازه کافی نیست با دکترتان مشورت کنید.

4-  از پدر کودکتان حتما کمک بخواهید

در هنگامی که مشاور، ماما یا کارشناس در کنارتان ات و در حال آموزش شیردهی است حتما پدر فرزندتان کنارتان باشد. پدر کودکتان بهترین کمک شما می تواند باشد. خصوصا اینکه شما در اوایل زایمان، به دلیل احساس ضعف و خستگی شدید ممکن است دچار خواب آلودگی شدید باشید. در این صورت پدر فرزندتان بهترین کمک می تواند برایتان باشد.

5- به نقطه تماس پاهی نوزادتان دقت کنید

نوزادان در هنگامی که پاهای خود را با چیزی در تماس قرار می دهند راحتتر با آن ارتباط برقرار می کنند. سعی کنید پاهای نوزاد کوچکتان با بدن و یا پاهای شما حتما در ارتباط باشد.

6- تا حد ممکن از دادن از دادن شیر کمکی خصوصا ر روزهای اول تولد نوزادتان بپرهیزید

حتی اگر برایتان شیر دادن سخت است سعی نکنید که از شیر کمکی استفاده کنید. از همان ابتدا و در بیمارستان حتما از شیر خودتان به نوزادتان بدهید. و این را بدانید که شیر اولیه مادر که اصطلاحا آغوز نامیده می شود بسیار کم و همانند آب است.
اما همان میزان شیر برای کودک کفایت می کند. پس با دادن شیرخشک های غیرضروری سبب جدایی کودک از سینه مادر نشوید.

مادر و کودک

7- کودک را طوری در آغوش بگیرید که بین اش مماس با سینه اتان و شکم اش مماس با شکم شما باشد

اگر شکم نوزادتان با شکم شما در تماس باشد و بینی اش نیز در مماس با سینه شما باشد به راحتی سرش را بالا می آورد و سینه اتان را محکم مک می زند. در این صورت نیاز به تقلا و تلاش زیاد نیز ندارد.

8- به نوزادتان کمک کنید تا با تمام دهانش سینه شما را بگیرد

وقتی نوزادتان دهانش را کامل باز کرد او را بالا بیاورید و با دست هایتان کتف هایش را بالا بگیرد و کمک اش کنید که سینه اتان را کامل در دهان بگیرد. به این ترتیب سینه شما سقف دهان او را کامل پر می کند.

9- به پشت سر نوزاد خود فشار نیاورید.

این کار شما باعث می شود نوزاد عصبی شود و سینه شما را گاز بگیرد. به جای این کار پشت سر او را به آرامی بالا بیاورید و به سینه اتان نزدیک کنید به این ترتیب سینه را بهتر به دهان می گیرد.

10- عدم استفاده از پستانک در ماه اول تولد بسیار مهم است

استفاده از پستانک در ماه های اول تولد باعث می شود نوزاد به صورت غیر ارادی دائما در حال درخواست پستانک باشد. و به این طریق شما زمان گرسنگی کودکتان را متوجه نخواهید شد. پس تا ماه اول تولد استفاده زا پستانک ممنوع است.

همینطور استفاده از پستانک باعث می شود که کودک بیشتر هوا ببلعد و باعث دل درد و نفخ بیشتر کودک می شود.

12-  نکته مهم در خصوص شیردهی نوزاد : به هر سمتی که راحتتر هستید دراز بکشید

این کار شما باعث می شود که کمر شما استراحت کند. یک دست خود را زیر سرتان بگذارید و یک بالش نیز بین زانوهای خود قرار دهید. این کار برای مادرانی که عمل سزارین کرده اند و درد دارند نیز بسیار مفید است. برای دفعات اول از کسی بخواهید که به شما کمک کند.

13- نوزادتان را در حین شیر دادن بیدار نگه دارید

اگه کودکتان دائم در حین شیر خوردن چرت می زند سعی کنید با قلقلک دادن کف پایش او را بیدار نگه دارید. نوزاد هوشیارتان بهتر شیر می خورد و با مکش بیشتری سینه را به دهان می گیرد.

مادر و کودک

14- نسبت به شیر مصرفی نوزادتان اطلاعات کافی داشته باشید

تصور نکنید که با رشد کودکتان شیر شما برایش کافی نیست و باید به او شیر کمکی دهید. این کار فقط در صورت تایید پزشک و عدم وزن گیری کافی نیاز است. پس در یک ماهگی و شش ماهگی میزان شیر شما می تواند برای کودک کافی باشد و نیازی به شیر کمکی نیست. و در سن مناسب نیز غذای کمکی را می توان به وعده غذایی کودک اضافه کنید.

 

کتاب های مرتبط
گویندگی و فن بیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست